Home Movie Day 2013

On Saturday 19th October EYE Film Institute in Amsterdam presents the Home Movie Day 2013, a yearly international event celebrating the amateur film. This year’s theme is: ‘Live and work abroad / Dutch in foreign’.

For more details read the description in below (in Dutch):

EYE is op zoek naar familiefilms

De Home Movie Day is een internationaal eerbetoon aan de amateurfilm. Wil je de dag met ons meevieren? Stuur dan je zelfgemaakte (familie)film in vóór 10 oktober en maak kans op vertoning van je film op het grote doek tijdens HMD op 19 oktober. Thema van dit jaar: Leven en werken in het buitenland / Nederlanders in den vreemde.

Dit is dé kans om onbekend maar historisch belangrijk materiaal te vinden en de schoonheid en het belang van amateur- en familiefilms te ontdekken. Bovendien kan iedere bezoeker aan HMD op die dag advies krijgen van één van de archiefmedewerkers over bewaarcondities of overzetting naar dvd.

Wat: 1 familiefilm per gezin op Super 8, Normaal 8 of 16mm
Lengte: maximaal ca. 6-8 minuten. Het insturen van langere films is geen probleem, wij zullen alleen de eerste minuten vertonen.
Waar inleveren: kosteloos versturen naar EYE,  antwoordnummer 17131, 1000 TL Amsterdam, ter attentie van Dorette Schootemeijer / VIJFHUIZEN.
Hoe: goed inpakken en voorzien van titel, beknopte inhoudsopgave, uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail.

De eigenaars krijgen een ontvangstbevestiging  per Email en worden verzocht aanwezig te zijn bij vertoning van hun eigen film, om die kort te introduceren. Op 19 oktober worden de geselecteerde films  vertoond tussen 11.00 en 13.00 uur. In verband met de fysieke condities van het  filmmateriaal behoud EYE zich het recht voor op selectie voor vertoning. Na vertoning krijgen de eigenaars de films retour.

Film scannen
SuperSens biedt u de mogelijkheid uw film te scannen voor overzetting naar dvd. Alleen op de Home Movie Day in EYE kunt u drie minuten gratis laten digitaliseren. Wilt u meer digitaliseren? Dan kunt u opdrachten inleveren. Laat u ook adviseren over mogelijkheden voor het overzetten van 8 mm film naar andere dragers als DVD of harde schijf. Kom op tijd want er is beperkt plek bij het scannen. Bij grote drukte zullen wij niet iedereen kunnen helpen. Meer informatie:www.supersens.nl.

(Source: http://www.eyefilm.nl/nieuws/eye-is-op-zoek-naar-familiefilms)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s